Questions and Answers


1.     Did Jesus create the world?  And everything in the world?

 Answer = YES

 John 1:3     All things were made by HIM; and without HIM was not any thing made that was made.

 John 1:10     He was in the world, and the world was made by HIM, and the world knew HIM not.


2.    Does Jesus have all power in Heaven and Earth?

 Answer = YES

 Matthew 28:18

And Jesus came and spake unto them, saying, All power is given unto ME  in Heaven and in Earth.


3.     Is  Jesus Our Father?

 Answer = YES

 John 14:9

Jesus saith unto him, Have I been so long time with you, and yet hast thou not known ME, Philip? he that hath seen ME hath seen the Father; and how sayest thou then, Show us the Father?


4.    Is  Jesus also our Lord?

 Answer = YES

 John 13:13

Ye call me Master and Lord: and ye say well; for so I AM.


5.    Is our  Lord Jesus    Almighty?

 Answer = YES

 Revelation 1:8

I am Alpha and Omega, the beginning and the ending, saith THE Lord, which is, and which was, and which is to come, the Almighty.


  6.     Do Angels obey Jesus?

Answer = YES

 Revelation 22:16

I Jesus have sent mine angel to testify unto you these things in the churches. I am the root and the offspring of David, and the bright and morning star.




7.      Does Jesus Answer our Prayers?


Answer = YES

 John 14:14

If ye shall ask any thing in MY NAME, I will do it.



8.     Does Jesus Forgive our Sins ?

 Answer = YES

 Luke 5:20

And when HE saw their faith, HE said unto him, Man, thy sins are forgiven thee.


 9.     Does  Jesus  Give us Eternal Life ?          

 Answer = YES

 John 10:28

And I give unto them eternal life; and they shall never perish, neither shall any man pluck them out of MY HAND.

 John 11:25

Jesus said to her, “I AM the resurrection and the life. He who believes in Me, though he may die, he shall live.


 10.     Does  Jesus  Give us Peace ?

 Answer = YES

 John 14:27

Peace I leave with you, MY PEACE I give unto you: not as the world giveth, give I unto you. Let not your heart be troubled, neither let it be afraid.


11.     Does  Jesus  Give us Joy ?

 Answer = YES

 John 15:11

These things have I spoken unto you, that MY JOY might remain in you, and that your Joy might be full.


12.     Are we  one with  Jesus  ?

 Answer = YES

 John 14:20

At that day ye shall know that I am in my Father, and ye in me, and I in you.

John 15:5

I am the vine, ye are the branches:


13.      Are  we  part of   Jesus ?

 Answer = YES  

Romans 12:5

So we, being many, are one body in Christ, and every one members one of another.

1 Corinthians 12:27

Now ye are the body of Christ, and members in particular.


14.   If someone helps or hurts  us..…do they also do it to Jesus ?

 Answer = YES

 Matthew 25:40

And the King shall answer and say unto them, Verily I say unto you, Inasmuch as ye have done it unto one of the least of these MY brethren, ye have done it unto ME.


15.      Does  Jesus  Give us Understanding ?

 Answer = YES

 Luke 24:45

Then opened HE their understanding, that they might understand the scriptures,

2 Timothy 2:7

The Lord give thee understanding in all things.


16.      Is   Jesus  also the Holy Spirit   ?

 Answer = YES

 John 20:22

And when HE had said this, HE breathed on them, and saith unto them, Receive ye the Holy Ghost:

John 14:18

I will not leave you comfortless: I will come to you.


17.      Is   Jesus  The King of All and Lord of All  ?

 Answer = YES

 Revelation 19:13

He was clothed with a robe dipped in blood, and His name is called The Word of God.

 Revelation 19:16

And He has on His robe and on His thigh a name written: KING OF KINGS AND LORD OF LORDS.  

Philippians 2:10

that at the name of Jesus every knee should bow, of those in heaven, and of those on earth, and of those under the earth,


18.      Is   Jesus  the only way to Heaven   ?

Answer = YES

 Acts 2:21

And it shall come to pass That whoever calls on the name of the Lord Shall be saved.’

 Acts 4:12

Nor is there salvation in any other, for there is no other name under heaven given among men by which we must be saved.”


19.      Are we supposed to tell others about Jesus   ?

 Answer = YES

 Mark 16:15

And He said to them, “Go into all the world and Preach the Gospel to every creature.

Jeremiah 3:15

And I will give you shepherds according to My heart, who will feed you with knowledge and understanding.

John 21:17

He said to him the third time, “Simon, son of Jonah, do you love Me?” Peter was grieved because He said to him the third time, “Do you love Me?” And he said to Him, “Lord, You know all things; You know that I love You.” Jesus said to him, “Feed My sheep.


20.      Does   Jesus  Understand  everything   ?

 Answer = YES

 Psalm 147:5

Great is our Lord, and mighty in power; His understanding is infinite.

 Isaiah 40:28

Have you not known? Have you not heard? The everlasting God, the Lord, The Creator of the ends of the earth, Neither faints nor is weary. His understanding is unsearchable.


 21.      Is the Lord Jesus  also  the  I AM   ?

 Answer = YES

 Genesis 17:1

When Abram was ninety-nine years old, the Lord appeared to Abram and said to him, “I AM Almighty God; walk before Me and be blameless.

 Exodus 3:14

And God said to Moses, “I AM WHO I AM.” And He said, “Thus you shall say to the children of Israel , ‘I AM has sent me to you.’”

 Exodus 6:2

And God spoke to Moses and said to him:I AM the Lord.

 John 8:58

Jesus said to them, “Most assuredly, I say to you, before Abraham was, I AM.”


22.      Is   Jesus  also called the Lord of  Glory  ?

Answer = YES

 Psalm 24:10

Who is this King of glory? The Lord of hosts, He is the King of glory. 

 1 Corinthians 2:8

which none of the rulers of this age knew; for had they known, they would not have crucified the Lord of Glory.


23.      Does   Jesus   Share  His Glory  with us   ?

 Answer = YES

 Isaiah 60:1

Arise, shine; For your light has come! And the glory of the Lord is risen upon you.  

Habakkuk 2:14

For the earth will be filled with the knowledge of the glory of the Lord, As the waters cover the sea.

 2 Corinthians 3:18

But we all, with unveiled face, beholding as in a mirror the glory of the Lord, are being transformed into the same image from glory to glory, just as by the Spirit of the Lord.

 2 Thessalonians 2:14

to which He called you by our gospel, for the obtaining of the glory of our Lord Jesus Christ.